Mijn (rand) prematuurtje

#Zwanger! Yess! Maar wat nou als je te vroeg bevalt? Ons zoontje is met 34 weken en 6 dagen geboren.

Eigenlijk riep ik de hele zwangerschap al dat mijn kleine spruit eerder ter wereld zou komen.. voor gevoel? Moeder instinct? Wie zou het weten.. maar het gebeurde echt! Ondanks dat ik al een voorgevoel had kwam het toch een beetje als een verassing daar zal ik verder op ingaan in mijn bevallings verhaal.

Toen Ayven geboren werd kwam hij net als een optijd geboren kindje op mijn buik te liggen, het voelde helemaal niet alsof hij te vroeg was, het voelde heel normaal, alsof ik diezelfde avond met baby naar huis zou gaan.

Het voelde dan ook heel raar dat na een kwartier mijn kleine wonder mee genomen werd naar de coveuse afdeling, waar ik later heen gereden werd met mijn ziekenhuis bed.

Mijn partner ging al direct mee met de kleine en toen ik aankwam besefte ik nog niet helemaal dat dat mijn baby was, waarvan ik zojuist bevallen was.. vol ongeloof bleef ik naar hem kijken.

Op de kamer lagen meer baby’s en het was er bloedje heet, poeh! Daar lag hij dan aan een infuus waarvan ik nog steeds niet weet waar het voor was, allerlei toeters en bellen en een warmte lamp.. maar eigenlijk ging het direct heel goed met hem, de volgende dag mocht het infuus er al uit en hij dronk goed!

Maar waarom mag hij dan niet mee naar huis? “Omdat rand prematuur geboren kinderen een terugval kunnen krijgen”.

Een terug val? Onzin dacht ik het gaat toch juist elke dag beter? En tot onze verbazing wou hij na een week opeens niet meer drinken, hij viel af.. dus de volgende stap was een sonde voeding.

Hij mocht wel gewoon drinken maar zodra hij vermoeidheid toonde ging de rest er met een sonde voeding in, zo’n sneu gezicht was het, en zoooo moeilijk om je kleintje achter te laten in het ziekenhuis, je hele kraamweek is naar de pest en iedereen met hun goed bedoelde wil vraagt of ze op kraamvisite mogen komen, en ik zit thuis niet wetend wat ik met mezelf aan moet..

Je baalt zo erg dat anderen lekker met hun baby thuis genieten en jij komt thuis zonder baby.. dat gevoel gun ik echt niemand! Maar ook was het besef er dat onze kleine het zo goed deed en 2 weken ziekenhuis nog wel mee viel, dat er ook personen zijn die weeeeeken in het ziekenhuis hun kleine moeten opzoeken..

Wanneer je zoiets mee maakt is best heftig, elke situatie is anders maar het is belangrijk om sterk te blijven voor je kleintje, rust en liefde is alles wat ze nodig hebben en als het moment komt dat je baby mee mag naar huis zul je daar nog exta veel van genieten 🙂 we hebben nu een heerlijk dik kind van 5kilo thuis en je kunt helemaal niet merken dat hij een “rand” prematuur is!

Ik wil alle #preemies veel liefde en kracht toe sturen 🙂 en natuurlijk voor de geweldige ouders!