Een natuurlijke energie bron : Chaga

Chaga ( Inonotus Obliquus) is een paddenstoel die zeer bijzonder is. Zij wordt al duizenden jaren gebruikt en liefkozend de “Koning der Kruiden” of “Diamant van het Woud” genoemd. Het bijzondere is dat Chaga stoffen bezit met zeer gunstige eigenschappen voor het lichaam.

Over Chaga

De afgelopen 40 jaar is er al meer dan 1700 wetenschappelijke onderzoeken gedaan. In Japan, China, Rusland, Finland, Australië en de USA zochten zij naar de waarde van deze paddenstoel. In al deze studies is duidelijk naar voren gekomen dat Chaga bewezen effecten heeft voor het immuunsysteem, hormonale, en zenuwsysteem. Het is een duidelijke bron van energie.
Chaga is geen plant of dier. Het is een zwam waarvan het DNA profiel voor 30 procent overeenkomt met dat van de mens.
Chaga stamt af van de Basiodiomycetes familie waarvan er ongeveer 200 soorten bestaan. Ze hebben allemaal medicinale eigenschappen met verschillende effecten op het lichaam.chaga_user
Op de schaal van ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity), een aanduiding voor de hoeveelheid antioxidanten dat een bepaald voedingsmiddel bevat scoort Chaga het hoogst.

De meeste antioxidanten vindt men in groenten en fruit. Vooral in de schil omdat deze de vrucht beschermt voor licht, lucht en vervuiling. Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele zuurstofatomen. Deze komen vrij bij omzettingen zoals bij vertering van voeding, emoties of smog. Zelfs de lucht die we inademen en verwerken etc.

Stabiliteit van de natuur

De natuur zoekt altijd stabiliteit op, anders is er chaos. Daarom zoeken de vrije radicalen andere lichaamscellen op om zich daar te neutraliseren. Dit gaat natuurlijk ten koste van de eigen lichaamscellen.
Chaga behoort tot de adaptogenen. Dit zijn kruiden of plantenextracten die actief worden wanneer essentiële lichaamsfuncties steun nodig hebben om zich aan te passen aan omstandigheden.

Zo geven ze ontspanning bij stress. Energie als je lusteloos of moe bent na alle slapeloze nachten, borstvoeding, of je werk en kinderen bijv. Overigens is het ook zeer geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4. Perfect om die snotneuzen tegen te gaan of meteen te verhelpen.

Chaga de natuurlijke energiebron:

 1. Bevordert een mooie huid en glans
 2. Ondersteunt haar en nagelgroei
 3. Verschaft mineralen, betulinezuur en betaglucanen
 4. Heeft een sterke anti oxidatief type werking
 5. Chaga wordt onderzocht als het medicijn voor de toekomst
 6. Geeft energieMet medewerking van www.chagabetula.nl

Spread the love

2 comments on “Een natuurlijke energie bron : Chaga

 1. Echt nog nooit van gehoord, maar wel superinteressant!
  Komt die paddestoel ook in NL voor? En gebruik je het zelf al lang?
  En kun je het alleen via die website kopen?
  #echtgeinteresseerd

  1. Hai Barbara, je kunt het via die website kopen, of ze gewoon even bellen. Het kan eventueel ook via mij, is de webshop van mijn vader. Ik gebruik het inmiddels 9 jaar. Mijn kindjes ook al sinds ze allebei 1 jaar zijn. De paddestoel komt helaas niet in Nederland voor. Deze komt uit Canada en Siberië, en doordat alles heel biologisch is, en super schoon word verwerkt en 100% puur is, is hij wat duurder dan de Russische variant.

Leave a Reply