Healthy Living

Stop met het weggooien van eten en geniet van de restjes!

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om minder geld kwijt te zijn aan boodschappen doen is stoppen met het weggooien van eten. Dat betekent dat je slimmer inkopen kunt doen en ervoor kunt zorgen dat restjes niet langer meer in de prullenbak belanden. Restjes van de maaltijd kunnen bijvoorbeeld makkelijk in de vriezer voor een andere dag, maar restjes groenten en vlees kun je ook goed in andere maaltijden verwerken. In de volgende 5 gerechten kun je al je restjes kwijt. 

Omelet

Omelet is de perfecte maaltijd om restjes groenten in te stoppen. Zo hoef je geen groentepakket te kopen, maar kun je die groenten gebruiken die je nog over hebt van het koken van andere maaltijden. In principe kan alles er aan groenten in, wat je maar lekker vind.

Oventosti

Wij maakten laatst een oventosti, en wat is dat lekker! Voor €0.49 heb je bij de Albert Heijn 2 stokbroden, beleg die met kaas, salami en welke groenten je dan ook lekker vind. Wij kozen voor paprika en ui omdat we toch moesten kopen, maar in principe kun je gewoon op doen wat je lekker vind of wat je over hebt. Een goedkope maaltijd waarvoor je bijna geen boodschappen hoeft te doen.

Quiche

Het handige van quiche is dat je het overal mee kunt maken. Je kunt het precies naar je hand zetten, en zelfs de bladerdeeg hoe je niet te gebruiken. Verzamel dus al je restjes groenten (en vlees), bak ze op en gebruik het als vulling voor je quiche.

Macaroni

Als ik macaroni maak gebruik ik daarvoor altijd zakjes soepgroenten van de Aldi. Het komt echter ook wel eens voor dat ik groente over heb, en dan gaat dat er in. Als het maar fijn gesneden kun je alles toevoegen. Zo had ik laatst prei na het maken van soep, dat heb ik gebruikt als groenten door de saus.

Soep

Het handige aan soep is dat je er alles in kunt stoppen en je het niet eens terug hoeft te vinden. Alle resten groenten en vlees kunnen in de soep, en naar wens kun je de groenten eerst pureren met de staafmixer.

Weet je wat ook erg lekker is? Ramen! Vaak zijn ramen soepjes een beetje van alles wat, net restjes dus! Maak een lekkere bouillon, voeg ramen en je restjes toe en voila! Een heerlijk vullende soep.

Door restjes niet meer weg te gooien, maar te gebruiken in andere maaltijden kun je weer een beetje geld besparen. Afhankelijk van je weggooigedrag kan dat veel of weinig zijn. Mocht je groenten overhebben, maar nog niet weten waar je het in kunt verwerken, snijd het dan vast in stukjes en stop het in de vriezer. Het is dan nog maanden houdbaar en het komt vast een keer van pas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *